skip to Main Content
Close Up Of Woman Wearing White Sneakers Doing Toe Tap On Step Platform In Aerobic Exercise Class With Group Of Women In Background In Dance Studio

Stepbænk? Skab den varierede træning med det simple udstyr


En stepbænk kan blive din nye bedste ven, hvis du ønsker at skabe en varieret hjemmetræning. Stepbænken eller stepkassen som den også bliver kaldt, er det gode redskab til at skabe en varieret motion og kredsløbstræning, som samtidig er enkel og ikke for dyr.

Hvad er en stepbænk?

Det er en simpel kasse som du bruger til at træde op på og ned igen, hvis du ønsker at styrke dit hjerte, lunger, motorik og selvfølgelig musklerne i den nedre region. Du kan nemlig med en yderst simpel step træning ved at træde op og ned på kassen, opnå en god kredsløbstræning der også styrker benmusklerne. Du kan også vælge at bruge stepbænken i kombination af kettlebells træning eller lignede.

Hvorfor vælge en stepbænk?

Du opnår en god kondition, vægttab og generel sundhed ved noget så simpelt at træde op og ned, samtidig med at du kan bruge den til koordinations-, smidigheds- og muskeløvelser. Hvis du har eller træner i motionscentret, så finder du også disse i forbindelse med aerobic og lignede holdtræninger.

Fordelen ved investerer i en stepbænk til hjemmetræning er, at du får et billig træningsudstyr der er holdbar og giver den gode træning. Ulempen er, at du selvfølgelig skal opbevare kassen et sted og at kassen måske glider på en glat overflade, så du kan være nødt til at købe en måtte til.

Hvilken stepkasse skal man vælge?

Du finder en hel del muligheder indenfor stepbænke, da mange producenter i fitnessbranchen har sendt deres eget produkt på markedet. Derfor skal du være opmærksom på, at du får en god stabil og skridsikker kasse. Her en robusthed og skridsikre klodser med til at sikre dette.

Højden og muligheden for at udvide kassen i højden, kan blive en nødvendighed hvis du opnår et punkt, hvor træningen er for nem for dig.

Vægten på kassen i forhold til at flytte på den, og så at den er robust nok er vigtige udvælgelses kriterier. Jo mindre en bænk vejer, jo større chance er der for, at den er ustabil. Men samtidig skal du også være i stand til at flytte rundt på den, hvor en kasse på 15 kg. måske er lige i overkanten.

En god populær stepbænk?

Du finder mange forskellige bænke, hvor du kan se det store udvalg af stepbænke på csl.dk her, men hvis du bare ønsker en god stabil bænk, så er den populære Abilica Step Up Pro et godt valg. Prisen ligger på omkring 600 kr. som er den dobbelte pris af en anstændig og billig model. Du får dog meget mere kvalitet ved Abilica, som jo er kendt for at skabe den gode kvalitet i træningsudstyr til private og professionelle.

Abilica stepbænken giver dig en god skånsom træning, da materialet er en god plastform der er med til at dæmpe stød. Du får desuden højdejustering og kan udvide ved tilkøb af flere klodser, samt komme i gang med det samme ved at bruge de medfølgende træningsprogrammer.

Skriv et svar

Back To Top